TISK NA TEKSTIL - Nina Holc

TISK NA TEKSTIL

V okviru delavnice predstavim tehniko sitotiska, udeleženci s seboj prinesejo majčko ali dve (lahko tudi prevleko za blazino, predpasnik ali kak drug tekstilni kos), ki si jo sami potiskajo z vzorci iz sit, ki jih prinesem na delavnico. Gre za kreativen proces, v katerem si izberejo vzorec (ali kombinacijo večih vzorcev), pogovorimo se o barvah in kompoziciji ter morebitnih nadaljnih tehnikah obdelave in dopolnitve vzorca.

Majice in tekstil, ki si ga želijo tečajniki potiskati, naj bo predhodno opran in v svetlejših barvah (najbolje bela). Sestava bombaž, viskoza, lahko tudi mešanice, vendar naj bodo naravna vlakna prevladujoča.

Trajanje delavnice: 2 uri

Cena: 25€

Priporočena starost: od 7 let naprej (seveda tudi za odrasle)

TEČAJ TKANJA

Iz kartona si izdelamo enostavne statve, na katerih s prepletanjem pisanih trakov in prejic nastane prava mala umetnina. Kombiniramo različne teksture, barve ter načine tkanja.

Postopek pretikanja niti je skoraj meditativen in  sproščujoč, končani izdelek pa lahko krasi domačo steno. Za piko na “i” se lahko doda resice, cofke, peresa in okrasne perlice. Zahtevnost se prilagodi starosti tečajnikov.

Trajanje delavnice: 2 uri

Cena: 25€

Priporočena starost: od 7 let naprej (seveda tudi za odrasle)

PRIJAVA NA DELAVNICO  GALERIJA

  OSTALI UDELEŽENCI

  Kontakt

  Lončarski center Maribor
  Mesarski prehod 5, 2000 Maribor
  info@loncarskicentermaribor.si
  051 343 671
  Loncarski center Maribor logo