RAZVOJ MARIBOR

Pod vodstvom Miša Petrovića

Sodelujejo:
• Neva Toplak, poslikava panjskih končnic
• Jožica Žvikart, poslikava panjskih končnic
• Petra Zmrzlikar, barvna poslikava panjskih končnic
• Borut Žvorc, izdelava sveč
• Tina Sevšek, izdelava sveč

RAZVOJ Maribor je zavod s statusom zaposlitvenega centra, ki zaposluje invalide za delo na področju kulture oz. lutkovne uprizoritvene dejavnosti ter čebelarstva. Za izdelke s področja čebelarstva so pristopili k oblikovanju lastne blagovne znamke APIMEKA.
Leta 2022 so s strani Ministrstva za kulturo pridobili status nevladne organizacije s področja kulture, vzgoje in izobraževanja, kmetijstva in razvoja podeželja, zdravstvenega varstva ter invalidskega varstva.

Svečke so iz 100% čebeljega voska, ki pri izgorevanju tvorijo aerosole z blagodejnim učinkov na človeški organizem. Zaradi prisotnosti propolisa v vosku, pri izgorevanju prispevajo k čiščenju zraka v prostoru, v zrak spuščajo negativne ione, ioni pa se lahko vežejo s toksini in na takšen način odstranijo toksine iz zraka. Hkrati oddajajo zelo prijeten vonj, ki spominja na med in propolis, ter aktivno prispevajo k poživitvi duha in telesa.

DELAVNICE
Izdelava sveč iz čebeljega voska

Na delavnici vsak udeleženec izdela dve sveči, eno z vlivanjem voska v kalup in drugo, v času hlajenja prve sveče, izdelava sveče iz voščene satne ploščice.

Delavnica traja 3 ure, cena delavnice znaša 25 € po osebi.

Poslikava panjskih končnic

Na delavnici vsak udeleženec nariše motiv, na v naprej pripravljeno leseno podlago. Na voljo je  pirografska tehnika poslikave ali barvna poslikava z lastno kreativno tehniko. Udeleženci izbirajo med eno večjo ali dvema manjšima lesenima podlogama.

Delavnica traja 3 ure, cena delavnice znaša 25 € po osebi.

PRIJAVA NA DELAVNICO  GALERIJA

  OSTALI UDELEŽENCI

  Kontakt

  Lončarski center Maribor
  Mesarski prehod 5, 2000 Maribor
  info@loncarskicentermaribor.si
  051 343 671
  Loncarski center Maribor logo