POSESTVO APILAVANDULA - Družina Ladinek

Na posestvu v osrčju Slovenskih goric sredi neokrnjene narave raste sivka angustifolia. Družinski člani skrbijo, da posestvo Apilavandula deluje po ekoloških principih in je tako imetnik ekološkega certifikata TUV, za apikozmetiko pa tudi ekološkega certifikata ECOGEA.

Za sprostitev in občutek neokrnjene narave, vašo dušo lahko nežno pobožajo izdelki, ki so pripravljeni po najvišjih ekoloških standardih. Najbolj znane dobrote so jurkina marmelada s sivko, sivkin sirup in kremni med. Zaradi ljubezni do čebel in ugodnih učinkov čebeljih pridelkov in proizvodov z veseljem širijo tudi znanje o apiterapiji, saj so med prvimi v Sloveniji, ki so opravili nacionalno poklicno kvalifikacijo apiterapevt.

Za svoje izdelke so v preteklosti prejeli naziv šampion kakovosti za eterično olje ter zlato priznanje za 100% hidrolat sivke in tradicionalni trdi šampon.

Ponašajo se s certifikatom Naše najboljše, ki ga je izdala strokovna komisija Zavoda za turizem Maribor.

Delavnica izdelave mila po hladnem postopku

Na delavnici predstavijo lastnosti posameznih sestavin in postopek izdelave mila po hladnem postopku. Naučite se torej kaj je naravno milo in koristnosti njegove uporabe, izbira maščobe pri izdelavi mila, kaj je aponifikacijski faktor, priprava luga in opozorila v zvezi z njegovo uporabo, Izdelajo se trda mila narejena po hladnem postopku. Ker je mila potrebno zoriti, bodo udeleženci prejeli že zorjeno milo kot darilo.
Pomembno opozorilo: ker se pri izdelavi mila uporablja lug (NaOH), ki spada med nevarne kemikalije, bo izdelavo mila demonstracijsko prikazal predavatelj/-ica, tečajniki pa bodo lahko izbirali med dodatki, zelišči, naravnimi barvili in izbrali modele za vlivanje.

Na delavnici bo uporabljeno izključno ekološko pridelano eterično olje prave sivke, kakor tudi 100% ekološki hidrolat sivke iz Slovenskih goric.

Tečajniki bodo prejeli pisna navodila za izdelavo mila, dve trdi mili izdelani po hladnem postopku, eno sveže izdelano in eno že dozorjeno ter kupon za 5% popust pri nakupu izdelkov v Lončarskem centru Maribor.

Delavnica traja 2 uri, cena delavnice znaša 60 € na osebo.

Število udeležencev na posamezno delavnico je omejeno na največ 5 oseb.

PRIJAVA NA DELAVNICO  GALERIJA

  OSTALI UDELEŽENCI

  Kontakt

  Lončarski center Maribor
  Mesarski prehod 5, 2000 Maribor
  info@loncarskicentermaribor.si
  051 343 671
  Loncarski center Maribor logo